Sunday, 28 October 2012

Johor serah kepada Fandi pilih pemain importJohor Bahru: Segala urusan berhubung pengambilan pemain import untuk beraksi bersama Johor pada saingan Liga Super musim depan kini terserah kepada keputusan pengurus pasukan, Fandi Ahmad.

Setiausaha Kehormat Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ), Suhairi Hashim dalam teks khidmat pesanan ringkas (SMS) berkata Fandi yang akan memilih pemain terbaik bagi menguatkan skuad Harimau Selatan dalam Liga Malaysia (Liga M).
Presiden PBNJ, Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim, akan mengumumkan awal Disember ini, siapa yang bakal beraksi kelak.


Terdahulu nama Nuno Gomes yang kini beraksi untuk Blackburn di saingan Liga Perdana Inggeris dan pemain kebangsaan Belarus, Vitali Kutuzov yang beraksi di saingan Serie B Liga Itali berada dalam senarai yang cuba dipancing Johor.

Semalam BH Sukan melaporkan betapa Penasihat Global Blackburn, Serbegeth Singh atau Shebby menyatakan kesudian untuk membantu Johor mendapatkan sentuhan pemain import dari kelab itu malah turut menawarkan tiga pemain, David Goodwillie, 23, dari Scotland, Jordan Siew, 20, (England) dan Robbie Cotton, 18 (England).

Johor kini sudah mendapatkan khidmat tiga pemain Tentera, kembar Aidil Zafuan dan Zaquan Adha Abd Radzak serta Azmi Muslim manakala kapten Harimau Malaya, Safiq Rahim dikhabarkan sudah menyatakan persetujuan untuk beraksi bersama Johor.

Turut sedang dipancing Johor yang sudah memberi maklum balas positif adalah pemain pertahanan Terengganu, Muslim Ahmad dan pemain Kelantan Nurul Azwan Roya. Namun Daudsu Jalamuddin mungkin tidak ada dalam senarai pemain yang cuba dipikat Johor manakala usaha giat dilakukan bagi mendapatkan khidmat pemain terbaik final Piala Malaysia 2012, Norshahrul Idlan Talaha.

No comments:

Post a Comment

Get widget